Sea Organ ( Morske Orgulje)

 

Sea Organ (Morske Orgulje) je architektonický zvukový umělecký objekt umístěný v Zadaru v Chorvatsku a experimentální hudební nástroj, který hraje hudbu pomocí mořských vln a trubek umístěných pod množinou velkých mramorových schodů.

 

Chaotické rekonstrukce byly provedeny ve snaze opravit devastaci, kterou Zadar utrpěl ve druhé světové válce. Rekonstrukce proměnila velkou část přední části moře v neporušenou monotónní betonovou zeď.

 

Zařízení bylo vyrobeno architektem Nikolou Bašićem v rámci projektu na přepracování nového městského pobřeží (Nova riva) a místo bylo zpřístupněno veřejnosti 15. dubna 2005. Vlny interagují s orgány, aby se vytvářeli poněkud náhodné, ale harmonické zvuky.

 

Sea Organ přitahuje turisty i místní obyvatele. Kromě toho byly později postaveny schody z bílého mramoru vedoucí do vody. V rámci těchto kroků je skryt systém z polyetylenových trubic a rezonujících dutin, který proměnuje místo na velký hudební nástroj, který hraje na základě náhodných výsledků větru a mořských vln.

 

V roce 2006 byl Sea Organ oceněn Evropskou cenou pro městský veřejný prostor.




Nabízíme Vám k nahlédnutí náš projekt Sand Beach Villas Privlaka. Je to velmi unikátní projekt třiceti čtyř vil a čtyř bytových domů na břehu Jaderského moře v obci Privlaka, která se nachází v regionu Zadaru. Moderní a nadčasové dílo architektury, které poskytuje ideální místo jak pro volný čas tak pro každodenní život je velmi žádané klienty z celého světa.

sand beach villas privlaka stavba v chorvatsku